Puudub Eestis kehtiv müügiluba või meil ei ole andmeid veel

Oxytrol

Üldnimetus: oksübutüniin ( transdermaalne ) ( ox i BYOO t inin )
Kaubamärgi nimetused: Oxytrol
Mis ravim on oxytrol
Oksübutuniin vähendab põie ja kusetrakti lihasspasme.

Üldnimetus: oksübutüniin ( transdermaalne ) ( ox i BYOO t inin )

Kaubamärgi nimetused: Oxytrol

Mis ravim on oxytrol

Oksübutuniin vähendab põie ja kusetrakti lihasspasme.
Oxytrol’it kasutatakse üliaktiivse põie sümptomite raviks, näiteks sage või kiire urineerimine, inkontinents ehk pidamatus ( uriini lekke ) ja suurenenud urineerimine öösel.
Oxytrol’it võib samuti kasutada muudel eesmärkidel kui need, mis on loetletud selles ravimi juhendis.

Milline on kõige olulisem teave, mida ma pean Oxytrol’ist teadma?

Ärge kasutage Oxytrol’it kui te olete ülitundlik oksübutüniini suhtes või kui teil on glaukoom, takistus kõhus või soolestikus, või kui te ei saa urineerida. Oksübutüniin võib põhjustada hägus nägemist, uimasust või pearinglust. Olge ettevaatlik kui te juhite autot või teete midagi, mis nõuab teid tähelepanelik olla või selgelt näha. Vältige alkoholi tarbimist. See võib suurendada mõnda oksübutüniini kõrvaltoimeid.
Vältige liigset kuumutamist või veetustamist treeningu ajal ja palaval ilmal. Jooge palju vedelikku, et hoida ennast hüdreeritud oksübutüniini kasutamise ajal.
Ärge hoidke Oxytrol plaastrit päikesevalguses. Seda tuleb kanda riide all.

Mida peab arutama oma tervishoiuteenuse osutajaga enne Oxytrol’i kasutamist?

Ärge kasutage Oxytrol’it kui te olete ülitundlik oksübutüniini suhtes või kui teil on:

  • ravimata või kontrollimata glaukoom;
  • takistus seedetraktis ( magu või soolestik ); või
  • kui teil on vähenenud urineerimine või kui te ei saa urineerida.

Enne Oxytrol’i kasutamist informeerige oma arsti sellest, kui te olete ülitundlik mõne ravimite suhtes või kui teil on:

  • glaukoom;
  • maksahaigus;
  • neeruhaigus;
  • myasthenia gravis;
  • laienenud eesnääre;
  • soolesiirdamise häire nagu haavandiline koliit; või
  • mao häire nagu gastroösofageaalne refluks ( GERD ) või aeglane seedimine.

Kui teil on mõni nendest tingimustest, siis te ei saa Oxytrol’it kasutada või võib tekkida vajadus annuse kohandada või teha spetsiaalsed analüüsid ravi ajal.
FDA raseduse kategooria B. Oxytrol ei ole eeldatavasti kahjulik sündimata lapsele. Informeerige oma arsti sellest, kui te olete rase või plaanite rasestuda ravi ajal. Pole teada, kas Oxytrol eritub rinnapiima ega kui see võib kahjustada imetavat last. Ärge kasutage Oxytrol’it ilma eelnevalt oma arsti informeerimata sellest, kui te toidate rinnaga last.

Kuidas Oxytrol’it kasutada?

Võtke seda ravimit alati vastavalt arstilt saadud juhistele. Ärge kasutage seda ravimit suuremates hulkades ega võtke seda kauem kui on ettenähtud. Järgige juhiseid teie ravimi infolehel.
Oxytrol tuleb koos tungivate juhistega ohutu ja efektiivse kasutamise jaoks. Järgige neid juhiseid hoolikalt. Pöörduge oma arsti või apteekri poole kui teil on mõned küsimused.
Oxytrol plaastri kasutamiseks avage pitseeritud kott ja eemaldage kaitsvat sisekatet. Pange Oxytrol transdermaalne plaaster puhta, kuiva naha peale teie kõhu, puusa või tuhara piirkonnale. Vältige nahka, mis on õline, ärritunud või kahjustatud. Vältige Oxytrol plaastri asendamist naha piirkonnale, mida võib hõõruda vöö või kitsad rõivad.
Suruge Oxytrol plaaster naha peale ja vajutage seda alla kindlalt teie sõrmega. Veenduge, et plaaster on hästi suletud servade ringis. Kui plaaster on korrapäraselt peale pannud, see peab jääma ujumise ja suplemise ajal.
Jätke Oxytrol plaaster paigas ja kandke seda 3 või 4 päeva. Vahetage plaaster kaks korda nädalas. Iga kord kui te panete peale uut plaastrit, valige erinevat kõhu, puusa või tuhara naha piirkonda. Ärge kleepige plaaster sama naha peale kaks korda ühe nädala jooksul. Püüdke vahetada Oxytrol plaastrit iga nädala samadel päevadel ( näiteks igal pühapäeval ja neljapäeval ). Oxytrol’i pakendil on trükitud kalender, et aidata teil koostada ühtlast plaastri vahetuse graafikut.
Kui plaaster tuleb lahti, siis proovige seda tagasi peale kleepida. Kui see ei hoia naha peal, asetage seda uuega ja kandke seda kuni järgmise regulaarse plaastri vahetuse päevani. Ärge muutke oma graafikut isegi kui te kleebite uut Oxytrol plaastrit, et asendada plaastrit, mis tuli lahti.
Pärast plaastri eemaldamist koolutage selle pooled, et plaaster kleebiks kokku ja loputage seda tualeti alla või pange seda prügikasti koos kaanega.
Kasutage beebiõli või pehmetoimelise seebi ja vesi, et eemaldada kleepuvat jääki, mis jäävad teie nahale. Vältige kareda seebi, alkoholi, küünelakieemaldaja või teise lahusti kasutamist, mis võib teie nahka ärritada.
Hoidke Oxytrol plaaster selle pitseeritud kottis kuni te olete valmis seda kasutada. Säilitage plaastrit toatemperatuuril, niiskuse ja kuumuse eest kaitstult.
Kui te unustate Oxytrol’it võtta
Kui te unustate vahetada plaastrit teie plaanitud päeval, eemaldage ja asendage Oxytrol plaaster niipea kui meelde tuleb. Kandke plaastrit kuni järgmise regulaarse plaastri vahetuse päevani. Ärge muutke oma graafikut isegi kui te kannate uut plaastrit vähem kui 3 päeva. Ärge kleepige kaks plaastrit samal ajal, et täiendada unustatud annust.
Kui te võtate Oxytrol’it rohkem kui ette nähtud
Pöörduge arsti poole kui olete kasutanud liiga palju seda ravimit. Üleannustamise sümptoomideks võivad olla rahutus, kihelustunne, palavik, ebaühtlane südamerütm, oksendamine ja kui te urineerite vähem kui tavaliselt või üldse mitte.

Mida tuleb vältida Oxytrol’i kasutamise ajal?

Oksübutüniin võib põhjustada hägus nägemist, uimasust või pearinglust. Olge ettevaatlik kui te juhite autot või teete midagi, mis nõuab teid tähelepanelik olla või selgelt näha. Vältige alkoholi tarbimist. See võib suurendada mõnda oksübutüniini kõrvaltoimeid.
Vältige liigset kuumutamist või veetustamist treeningu ajal ja palaval ilmal. Jooge palju vedelikku, et hoida ennast hüdreeritud Oxytrol’i kasutamise ajal.
Ärge hoidke Oxytrol plaastrit päikesevalguses. Seda tuleb kanda riide all.
Vältige teisi ravimite kasutamist, mis teeb teid uniseks ( näiteks, külmetuse ravim, valuravim, lihaste lõdvestaja ja ravim, mida kasutatakse rünnaku, depressiooni või ärevuse raviks ). Nad võivad lisada unisusele, mida põhjustab Oxytrol.
Oxytrol’i kõrvaltoimed
Pöörduge arsti poole kui teil tekivad allergilise reaktsiooni ilmingud: nõgestõbi; hingamisraskus; näo, huulte, keele või kurgu paistetus. Lõpetage Oxytrol’i kasutamine ja kontakteeruge oma arstiga kui teil tekib mõni nendest tõsistest kõrvaltoimetest:

  • palavik koos kuuma, kuiva nahaga;
  • ebaühtlane südamerütm;
  • valu, põletustunne või muud raskused urineerimise ajal;
  • tugev sügelus, põletustunne või villid, mis ei lõpeta mõni tundi jooksul pärast nahaplaastri eemaldamist.
  • Jätkake Oxytrol’i kasutama ja konsulteerige oma arstiga kui teil tekivad vähem tõsised kõrvaltoimed:
  • kerge nahasügelus, põletustunne, punetus või värvi muutus naha peal kus oli plaaster;
  • pearinglus, uimasus, nõrkus;
  • hägus nägemine;
  • suukuivus;
  • kuumatunne, surisev tunne või punetus naha all;
  • iiveldus, oksendamine, kõhuvalu;
  • kõhukinnisus või kõhulahtisus;
  • silmadekuivus;
  • kui nina on kinni;
  • seljavalu;
  • rahutu enesetunne; või
  • magamise probleemid ( unetus ).

Teised kõrvaltoimed, mis ei ole siin nimetatud, võivad ka tekkida. Kui teil tekivad ebatavalised või eriti tüütavad kõrvaltoimed, rääkige sellest oma arstile.

Millised teised ravimid mõjutavad Oxytrol’it?

Enne Oxytrol’i kasutamist informeerige oma arsti sellest, kui te kasutate järgmisi ravimeid:

  1. atropiin ( Donnatal ja teised );
  2. belladonna;
  3. clidinium ( Quarzan );
  4. ditsüklomiin ( Bentyl );
  5. glükopürrolaat ( Robinul );
  6. hüostsüamiin ( Anaspaz, Cystospaz, Levsin ja teised );
  7. mepensolat ( Cantil );
  8. metantelin ( Provocholine );
  9. metskopolamin ( Pamine );
  10. propanteliin ( Pro-Banthine );
  11. skopolamiin ( Transderm-Scop );
  12. antibiootikumid nagu klaritromütsiin ( Biaxin ), erütromütsiin ( E-Mycin, E.E.S., Ery-Tab, Erythrocin ), itrakonasool ( Sporanox ); või ketokonasool ( Nizoral );

Kui te kasutate mõnda nendest ravimitest, siis te ei saa Oxytrol’it kasutada või võib tekkida vajadus annuse kohandada või teha spetsiaalsed analüüsid ravi ajal.
Muud ravimid, mis ei ole nimetatud, võivad põhjustada Oxytrol’i koostoimeid. Palun informeerige oma arsti sellest, kui te kasutate mistahes teisi ravimeid ( sealhulgas ravimid mida saab osta ilma retseptita ), vitamiine, mineraale, taimseid tooteid ja ravimid, mida kirjutasid välja teised arstid. Ärge alustage kasutama uut ravimit ilma eelnevalt oma arsti informeerimata.