Puudub Eestis kehtiv müügiluba või meil ei ole andmeid veel

Restoril

 

Restoril

Üldnimetus: temasepaam

Tootenimetused: Restoril

Mis ravim on restoril

Restoril kuulub ravimite gruppi nimetusega bensodiasepiinid. See mõjutab ajukemikaale, mis võivad tasakaalust välja minna ja põhjustada uneprobleeme ( unetust ).
Restorili kasutatakse unetuse sümptomite ravimiseks, nagu näiteks raskused uinumisel või pidev unest ülesärkamine.
Restorili võidakse tarvitada ka teistel, selles ravimijuhises mainimata jäänud eesmärkidel.

Oluline informatsioon Restorili kohta

Restoril võib põhjustada tõsise allergilise reaktsiooni. Lõpetage selle ravimi tarvitamine ja pöörduge abi saamiseks kiirabi poole, kui teil esineb mõni neist allergilise reaktsiooni sümptomitest: lööve; hingamisraskused; näo, huulte, keele või kõri paistetus. Tarvitage Restorili vaid siis, kui plaanite magada mitmeid tunde. Pärast selle ravimi sissevõtmist võite te väga kiiresti uinuda.
On esinenud juhtumeid, kus seda ravimit tarvitanud inimesed ei oma mingit mälestust varemalt toimunud tegevustest, nagu näiteks autojuhtimine, söömine või telefoniga rääkimine. Kui sama juhtub ka teiega, lõpetage Restorili tarvitamine ja arutage oma arstiga mõne muu ravi leidmist teie unehäire raviks.
Ärge tarvitage seda ravimit, kui olete allergiline temasepaamile või teistele bensodiasepiinidele, nagu näiteks alprasolaam ( Xanax ), kloordiasepoksiid ( Librium ), klorasepaat ( Tranxene ), diasepaam ( Valium ), lorasepaam ( Ativan ) või triasolaam ( Halcion ). See ravim võib põhjustada sünnidefekte lootel või võõrutussümptomeid imikul. Ärge tarvitage Restorili, kui olete rase.
Teavitage oma arsti enne Restorili tarvitamist, kui teil on hingamisprobleeme, glaukoom, neeru- või maksahaigus, müasteenia gravis või kui teil on esinenud depressioon, enesetapumõtted või sõltuvus ravimitest või alkoholist.
Ärge tarvitage Restoriliga samaaegselt alkoholi. Alkohol võib võimendada mõningaid kõrvaltoimeid ning võib põhjustada surmaga lõppeva üledoosi.
Vältige teiste unisekstegevate ravimite tarvitamist. See võib suurendada Restorili poolt tekitatavat unisust.
Restoril võib olla sõltuvust tekitav ja seda peaks kasutama ainult inimene, kellele see välja on kirjutatud. Temasepaami ei tohiks kunagi teise inimesega jagada, eriti kui sel inimesel on esinenud probleeme ravimite väärkasutamise või sõltuvusega. Hoidke ravimit kindlas ning kõrvalistele isikutele kättesaamatus kohas.

Enne Restorili tarvitamist

On esinenud juhtumeid, kus seda ravimit tarvitanud inimesed ei oma mingit mälestust varemalt toimunud tegevustest, nagu näiteks autojuhtimine, söömine või telefoniga rääkimine. Kui sama juhtub teiega, lõpetage Restorili tarvitamine ja arutage oma arstiga muu ravi leidmist teie unehäire raviks.
Ärge tarvitage seda ravimit, kui olete allergiline temasepaamile või teistele bensodiasepiinidele, nagu näiteks alprasolaam ( Xanaz ), kloordiasepoksiid ( Librium ), klorasepaat ( Tranxene ), diasepaam ( Valium ), lorasepaam ( Ativan ) või triasolaam ( Halcion ).
Enne Restorili tarvitamist teavitage oma arsti, kui olete mõne ravimi suhtes allergiline või teil on:

  • astma, emfüseem, bronhiit, krooniline obstruktiivne kopsuhaigus ( ingl k. COPD ) või mõni muu hingamisprobleem;
  • glaukoom;
  • neeru- või maksahaigus;
  • müasteenia gravis;
  • teil on esinenud depressioon või suitsiidimõtted või suitsidaalne käitumine; või
  • teil on esinenud probleeme ravimi- või alkoholisõltuvusega.

Kui teil esineb mõni neist seisunditest, on võimalik, et vajate Restorili ohutuks tarvitamiseks doosi korrigeerimist või spetsiaalseid teste.
Restoril võib põhjustada sünnidefekte lootel. See võib ka põhjustada imikule sõltuvust või võõrutusnähte, kui ema tarvitab Restorili raseduse hilises staadiumis. Ärge tarvitage temasepaami, kui olete rase. Teavitage koheselt oma arsti, kui jääte rasedaks ravi ajal. Kasutage selle ravimi tarvitamise ajal efektiivset rasestumisvastast meetodit. See ravim võib edasi kanduda rinnapiima ja võib kahjustada rinnaga toidetavat last. Ärge tarvitage seda ravimit ilma oma arsti teavitamata, kui toidate last rinnaga.
Restorili rahustav mõju võib eakamate patsientide puhul kesta kauem. Juhuslikud kukkumised on eakamate bensodiasepiini tarvitavate patsientide puhul tavalised. Restorili tarvitamise ajal olge ettevaatlik, et vältida kukkumist või enese juhuslikku vigastamist.
Ärge andke seda ravimit alla 18-aastasele.

Kuidas ma peaksin Restorili tarvitama?

Tarvitage Restorili teile arsti poolt tehtud ettekirjutusi täpselt järgides. Ärge võtke ravimit suuremas koguses või pikemalt kui soovitatud teie arsti poolt. Järgige retseptil olevaid juhiseid.
Võtke Restorili vaid siis, kui kavatsete magada mitu tundi. Pärast ravimi võtmist võite te väga kiiresti uinuda. Võtke ühendust oma arstiga, kui näib, et ravim on lakanud piisavalt hästi toimimast unne langemise ja magama jäämise juures abistamisel. Restorili peaks unetuse ravimiseks kasutatama vaid lühiajaliselt. Pärast 7- kuni 10-öölist kasutamist pidage nõu oma arstiga, kas peaksite Restorili võtmist jätkama.
Teie unetussümptomid võivad naaseda, kui lõpetate Restorili tarvitamise pärast pikaajalist kasutusperioodi. Enne ravimi täielikku ärajätmist võite vajada selle järkjärgulist vähendamist.
Restoril võib olla sõltuvust tekitav ja seda peaks kasutama vaid inimene, kellele see välja on kirjutatud. Temasepaami ei tohiks kunagi jagada teise inimesega, eriti kui sel inimesel on olnud probleeme ravimite väärkasutamise või sõltuvusega. Hoidke ravimit turvalises ning kõrvalistele isikutele ligipääsmatus kohas. Säilitage seda ravimit toatemperatuuril ja eemal niiskusest ning kuumusest.
Pidage arvet selle ravimi igast uuest pudelist tarvitatud tablettide arvu üle.
Bensodiasepiinid on ravimid, mida võidakse väärkasutada ja te peaksite olema teadlik, kui keegi teie lähedastest kasutab seda ravimit sobimatult või ilma retseptita.

Mis juhtub, kui mul jääb doos võtmata?

Kuna Restorili tarvitatakse vastavalt vajadusele, ei ole teil tõenäoliselt doseerimise ajakava. Tarvitage seda ravimit vaid siis, kui teil on aega mitmeks tunniks uneks.

Mis juhtub, kui ma üledoseerin?

Pöörduge abi saamiseks kiirabi poole, kui usute, et olete seda ravimit liiga suures koguses tarvitanud. Restorili üledoos võib olla surmaga lõppev, eriti juhul, kui seda kombineerida alkoholiga.
Üledoosi sümptomite hulka võivad kuuluda äärmine uimasus, orientatsioonikaotus, lihasnõrkus, segane kõne, treemorid, aeglane südamelöögisagedus, pealiskaudne hingamine, peapööritus, minestamine, haigushoog ( teadvusekaotus või krambid ) ja kooma.

Mida ma peaksin Restorili tarvitamise ajal vältima?

Ärge tarvitage Restoriliga samaaegselt alkoholi. See võib võimendada mõningaid kõrvaltoimeid ning võib viia surmaga lõppeva üledoosini. Restoril võib põhjustada kõrvaltoimeid, mis võivad halvendada teie mõtlemisvõimet või reaktsiooni. Olge ettevaatlik, kui juhite autot või tegelete millegagi, mis nõuab teilt ärkvelolekut ning erksust.
Restorili kõrvaltoimed

Restoril võib põhjustada tõsise allergilise reaktsiooni. Lõpetage Restorili tarvitamine ja pöörduge abi saamiseks kiirabi poole, kui teil esineb mõni neist allergilise reaktsiooni sümptomitest: lööve; hingamisraskused; näo, huulte, keele või kõri paistetus. Lõpetage Restorili tarvitamine ja teavitage koheselt oma arsti, kui teil esineb mõni neist tõsistest kõrvaltoimetest:

  • nõrk või pealiskaudne hingamine;
  • kiire südamelöögisagedus või südamepekslemine;
  • orientatsioonikaotus, segane kõne, ebatavalised mõtted või käitumine;
  • hallutsinatsioonid, rahutus, agressioon;
  • enesetapumõtted või enesevigastamine;
  • rahutud lihasliigutused silmades, keeles, lõuas või kaelas;
  • kahvatu nahk, kerged verevalumid või veritsus, ebatavaline nõrkus;
  • palavik, külmavärinad, terve keha valutamine, gripisümptomid;
  • urineerimisprobleemid; või
  • iiveldus, kõhuvalu, alapalavik, isutus, tume uriin, savikarva väljaheide, kollatõbi ( naha või silmade kolletumine ).

Restorili vähemtõsiste kõrvaltoimete hulka võivad kuuluda:

  • päevane uimasus ( või uimasus ajal, mil te tavaliselt ei maga );
  • amneesia või unustamine;
  • lihasnõrkus, puudulik tasakaal või koordinatsioon;
  • tuimus, kõrvetustunne, valu või kihelus;
  • peavalu, ähmane nägemine, rõhutud meeleolu;
  • närvilisus, ärevustunne või ärrituvus;
  • iiveldus, oksendamine, kõhuvaevused; või
  • suukuivus, suurenenud janutunne.

See ei ole kõrvaltoimete täielik loetelu ja esineda võib ka teisi. Teavitage oma arsti kõigist ebatavalistest või tülitekitavatest kõrvaltoimetest.

Millistel teistel ravimitel võib Restoriliga koostoime olla?

Enne Restorili tarvitamist teavitage oma arsti, kui tarvitate regulaarselt teisi ravimeid, mis võivad teid uniseks muuta ( nagu näiteks külmetus- või allergiaravimid, narkootilised valuvaigistid, unetabletid, lihaslõdvestajad ning ravimid haigushoogude, depressiooni või ärevuse vastu ). Need võivad suurendada Restorili poolt tekitatavat unisust.
Enne selle ravimi tarvitamist teavitage oma arsti, kui tarvitate mõnda neist järgnevatest ravimitest:

  1. fluvoksamiin ( Luvox );
  2. itrakonasool ( Sporanox );
  3. ketokonasool ( Nizoral ); või
  4. nefasodoon ( Serzone ).

See loetelu ei ole täielik ja võib olla ka teisi ravimeid, millel avaldub Restoriliga koostoime. Teavitage oma arsti kõigist retsepti- ja käsimüügiravimitest, mida tarvitate. Siia juurde kuuluvad ka vitamiinid, mineraalid, ravimtaimetooted ja teiste artide poolt välja kirjutatud ravimid. Ärge alustage uue ravimi tarvitamist ilma oma arsti teavitamata.